Kurum Adı : Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://ekmal.meb.k12.tr
Adres : Mustafa Kemal Bulv. Billur Cd, 34535 Sinanoba/İstanbul

VİZYON
Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkelerine, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.

MİSYON
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş seçkin bireyler yetiştirmektir. Hedefimiz milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik lazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren, bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR
-Üniversiteye giriş Başarısı: 2010-% 36,2011- % 48,2012- % 52,2013- % 61 (Genel lisenin son mezunları) -İl ve İlçe düzeyinde yapılan kültürel ve sportif yarışmalarda çeşitli dereceler.

Öğretmen Sayısı : 42
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 776
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 9:00 - 16:00
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Okulumuzda lojman bulunmamaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 40 km, ilçe merkezine 8 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Ulaşım ilçe merkezine minibüs ve midibüslerle yapılabilmektedir. İl merkezine ise metrobüs, otobüs ve midibüslerle ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Büyükçekmece ilçesi, Batıköy mahallesinde bulunan okulumuz,sahile yakın, planlı yapılaşmanın olduğu,nezih bir ortamda bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: